„Tajomstvo mojej kuchyne“ je názov novej série relácie RTVS. Herečka Kamila Magálová v nej od nedele prenechá „kuchársku varechu“ Šaľanovi Robovi Pappovi a Gabovi Kocákovi.
„Tvorcovia tejto relácie ma pozvali pred pár mesiacmi do relácie ako hosťa, čo bolo už tretíkrát po dobu jej fungovania. Pár dní po nakrúcaní ma pozvali na stretnutie, kde mi povedali, že to bol vlastne casting, ale nechceli mi to povedať, aby som bol sám sebou,“ hovorí pre Slovo Šaľanov Robo Papp.
Varenie je jeho najväčším koníčkom hneď po hudbe. Varí každý deň, manželke robí raňajky, obed i večeru. „Mnohokrát som varil s najlepšími slovenskými šéfkuchármi v reštauráciách, pomáhal som zostavovať degustačné menu a učil som sa od nich. V rokoch 2012-2017 som písal svoj blog o varení Každý môže variť,“ pokračuje. V súťaži Bloger roka skončil na piatom mieste.
„Myslím, že väčšina ľudí, ktorí aspoň registrujú moje meno vie, že varenie je mojou vášňou. Tvorcovia relácie si ale samozrejme všímajú aj iné veci, moju komunikáciu, slovnú zásobu, alebo aj ako má človek upravené ruky, aké má hygienické návyky a podobne. Všetko toto teda na mne zhodnotili a rozhodli sa ma osloviť,“ uviedol.
„Neznášam variť z receptov, naopak milujem otvoriť chladničku a špajzu a vymýšľať niečo za jazdy, podľa toho, čo tam nájdem. Prvé jedlo si vôbec nepamätám, ale asi to boli slíže zo sáčkovej čínskej polievky preliate kečupom a v tom nakrájaný párok, alebo niečo také,“ smeje sa. „Baví ma variť aj jesť všetko, od najobyčajnejšieho perkeltu po homára,“ dodáva.
Rodák zo Šale priznáva, že celý jeho jedálniček je poznačený detstvom a dospievaním v Šali. „Milujem štipľavé a všetky tie maďarskom osmahnuté jedlá. Moja babička mi často robievala zemiaky s tvarohom, slaninou a smotanou a to je asi moje najobľúbenejšie jedlo, ale netuším, či toto jedia aj ostatní Šaľania,“ uviedol.
Prvú reláciu televízia odvysiela v nedeľu 7. februára o 18:15 na Jednotke. „Nahráva sa niekoľko dielov raz mesačne, takže prvé diely už máme za sebou,“ spomína Papp. Prečo by si ju ľudia mali pozrieť?
„Pretože varenie je mojou vášňou, robím to s láskou a ak by sa to niekomu zdalo byť málo, môj kamarát spolumoderátor Gabo Kocák patrí medzi absolútnu slovenskú špičku, pracoval v rôznych Michelinských reštauráciách po celej Európe a napríklad ako prvý Slovák v histórii šéfoval kuchyni v hoteli Kempinski,“ dodal pre Slovo Šaľanov Robo Papp.
(ml)
Foto: RTVS